Massage cursus

Ooit al eens op professioneel niveau willen leren masseren? Dat kan! Positive touch biedt een massage cursus aan voor mensen die kennis willen maken met de wereld van het masseren en eventueel willen oriënteren op het deelnemen aan de opleiding tot integraal holistisch masseur.

Inhoud cursus

De cursus biedt allereerst de basis aan van het masseren aan. Hierbij leer je de technieken en hoe de houding van jou is ten opzichte van degene die je gaat masseren. Ook is het belangrijk dat je tijdens de massage niet met andere dingen bezig bent. Richt je volledig op de persoon die je aan het masseren bent. Zorg dat er een goede opbouw en flow van masseren uitgeoefend wordt op de persoon die je masseert.

Uitwerkingen van de massage

Omdat een integraal holistische massage anders is per persoon, kan je niet bij ieder persoon op dezelfde manier masseren. Een holistische massage is een massage waarbij de massage doorwerkt op je gehele lichaam. Holos is Grieks voor heel en integraal is algeheel. Dus het gehele lichaam komt aan de beurt. Tijdens zo’n massage wordt er gekeken naar gebeurtenissen uit het verleden of hedendaagse spanningen. Er wordt gekeken waar jij je stress ervaart en of dit eruit gemasseerd kan worden. Het doel van de massage is om je te laten voelen als een herboren mens die de ontspanning heeft ervaren van alle spieren, weefsel en gewrichten. Ook is het doel om de spanningen wat weg te masseren waardoor je meer kan genieten van de rust in je hoofd.

Lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *