Eenvoudig weer frisse voeten

voetspray

Veel mensen hebben er wel eens last van, de een heeft het af en toe de ander heeft het chronisch en heeft er ook echt hinder van. Zweetvoeten komt meer voor dan je denkt, de meeste mensen weten namelijk niet hoe zij er vanaf moeten komen. Daar komt nog bij dat ze de oorzaak niet weten, transpiratie is namelijk het probleem niet, de bron zit in de bacteriën die veroorzaakt worden door vocht en huidschilfers. 

Maar ook eelt is een goede bron voor bacteriën om zich daar te gaan nestelen. Met het gebruik van PediSpray heb je droge voeten, de voetspray zorgt er namelijk voor dat de bacteriën geen kans meer krijgen. Eigenlijk is de spray een antitranspirant, door de spray krijg je droge voeten wat vaak het begin is van geur. Middeltjes die alleen de symptomen aanpakken en niet de bron werken niet, maar met de spray pak je echt de bron van de problemen aan.

voetspray

Hoe moet je de spray gebruiken?

Een voetspray is een ideaal en eenvoudig middel wat je kunt gebruiken om zweetvoeten tegen te gaan. Maar net als alle andere middelen is een goed gebruik ervan wel essentieel en belangrijk, verkeerd gebruik kan ervoor zorgen dat de geur niet weg gaat. Het goed wassen en daarna afdrogen zorgt ervoor dat er geen voedingsbodem achterblijft voor bacteriën. Juist bacteriën zorgen voor de geur bij geurende voeten, tussen de tenen en op de voetzool zijn juist de plekken waar het meestal mis gaat. 

De spray moet volledig zijn ingewerkt voordat je sokken aan mag doen, doe je te vroeg je sokken aan dan zit het middel op je sokken en zal het niet goed of niet helpen. Het is verstandig de eerste week de spray dagelijks te gebruiken, daarna om de twee weken om je voeten goed te onderhouden. Wil ook je schoenen aanpakken en zorgen dat deze ook geen stank meer kunnen veroorzaken, dan is het gebruik van PediFris zeker aan te raden. Met deze combinatie weet je zeker dat je geen last meer hebt van stinkvoeten.

voetspray

Verschillende soorten voetsprays

Niet iedere spray is geschikt om zweetvoeten te verhelpen al lijkt het op het eerste gezicht wel zo. Een voetspray die alleen de geur tegengaat zoals een deodorant spray zal niet helpen tegen de bron van de geur, alleen de geur zal voor enige tijd minder of weg zijn maar het probleem zit er nog steeds. Heb je een niet heel veel last van geurende voeten dan kun je deze spray nog gebruiken, heb je echt echt last van stank dan is de spray niet toereikend genoeg en moet je echt de bron aanpakken. 

Een antitranspirant spray zorgt dat de zweetklieren vernauwd worden, hierdoor zweten je voeten minder waardoor er minder geur ontstaat.  Met deze spray pak je de bron van het probleem aan, door de spray te gebruiken zal je ook merken dat je na verloop van tijd geen andere spray meer nodig hebt om de geur te maskeren. Maar alles gaat en staat met de hygiëne van je voeten, de combinatie van een goede voetverzorging en het gebruik van PediSpray zorgt voor de oplossing.