Dag 1: Cleaning Kick-off 

Wat leuk dat je meedoet met de tweede editie van Demak’Up Detox Water Challenge ‒ de watereditie! De focus van de challenge ligt ook dit jaar op het grondig reinigen van je gezicht met de juiste producten, alleen voegen we hier een belangrijk element aan toe, namelijk water! Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en je huid hydrateren doe je dus óók van binnenuit. Daarom hebben we niet alleen nieuwe recepten voor DIY-maskertjes voor ‘s avonds voor je in petto, maar staat er iedere dag ook een heerlijk detox-watertje voor overdag op het menu.

Vandaag is dag 1 van de challenge en daarmee is de eerste stap naar een gezond en stralend gezicht gezet! Tijdens deze tiendaagse Detox Water Challenge inspireren we je overdag met detox-water om je huid van binnenuit te hydrateren en in de avond met DIY-maskertjes, scrubs & toners om je huid vanbuiten te laten stralen. Want je goed voelen is er goed uitzien!

Zorg dat je je huid goed reinigt voor het aanbrengen van je scrub, masker of toner. Dat is de eerste stap naar een gezonde huid. Door ’s avonds ons gezicht te reinigen bevrijden we de huid van make-up, cosmetica, dode huidcellen en vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt. Bovendien stimuleren we hiermee de bloedsomloop en, misschien wel belangrijker, we creëren een moment aan het einde van de dag om ons klaar te maken voor een goede nachtrust. En omdat je huid ’s nachts afvalstoffen afscheidt (denk aan transpiratie en talg), is het ook belangrijk de dag weer te beginnen met reiniging. Want alleen een schone huid is in staat de werkzame stoffen uit verzorgingsproducten op te nemen.

Het is belangrijk om te weten hoe je je gezicht het beste kunt reinigen. Reinig je huid altijd op milde wijze. Hierna kun je de scrub aanbrengen. Met een aantal overgebleven ingrediënten van het maskertje kun je een heerlijk detox watertje maken om je huid gedurende de dag van binnenuit te hydrateren.

Gevoelige informatie: als je huid echt heel gevoelig is, is de Detox Water Challenge volgens onze huidtherapeute niet aan te raden, vanwege het gebruik van citrus-achtige producten. Met een normale huid kun je uiteraard gewoon mee doen.

During the Day: Granaatappel detox water

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • Granaatappelpitjes van een halve granaatappel
  • 6 tot 10 aardbeien
  • Optioneel: ijsblokjes

De voordelen:

Granaatappel is supergezond. De vrucht bevat een explosie aan antioxidanten die zeer goed werken tegen zowel diabetes als hart- en vaatziekten. Aardbeien zitten boordevol met vitaminen die goed zijn voor het immuunsysteem. Daarnaast zorgt de combinatie van beide vruchtjes voor een heerlijk smaakje aan je detox water én ziet het er hartstikke gezellig uit in je glas. En als je water op is kun je de vruchtjes lekker opeten!

At Night: Granaatappelscrub

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels granaatappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel fijne bruine suiker
  • Demak’Up Expert-gezichtsreinigingsdoekjes

De stappen:

Pureer de granaatappelpitjes zo fijn mogelijk. Voeg vervolgens de olijfolie en de honing toe en meng de ingrediënten tot een glad geheel. Roer vervolgens de fijne bruine suiker erdoorheen. Reinig je gezicht eerst goed met één van de Demak’Up-producten. Breng het mengsel nu voorzichtig en met cirkelende bewegingen aan op je huid en laat een aantal minuten inwerken. Verwijder de scrub vervolgens met een Demak’Up Expert-gezichtsreinigingsdoekje en spoel na met lauwwarm water.

De voordelen:

Granaatappel zit bomvol antioxidanten en vitamines, en zorgt voor een zachte, stralende huid. Daarnaast gaat het vroegtijdige veroudering van de huid tegen.

Olijfolie is een van ’s werelds beste natuurlijke, hydraterende oliën. De olie bevat drie belangrijke antioxidanten die de huid helpen te beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt ook hydraterend en laat je huid extra zacht aanvoelen. De toevoeging van bruine suiker zorgt voor een zachte scrub en verwijdert dode huidcellen op milde wijze.

Tip van Kim Berger

Scrub niet te overdadig! Niet te lang, te intensief en sowieso niet vaker dan één keer per week. Juist met een scrub moet je extra lief zijn voor je huid, dus het is belangrijk dat je extra fijngemalen ingrediënten gebruikt in je scrubs.

Madeleine Lestuny

“Keep calm and stay hydrated! *cheers!* Ik doe mee aan de detox water challenge!”

Blog: Made by Leine

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie dan achter in de comments!

Jullie reacties