Dag 2: Bessenboost 

We love our skin berry much! Daarom staat dag 2 van de Demak’Up Detox Water Challenge in het teken van bessen. Heerlijke vruchtjes boordevol vitamines en antioxidanten die je huid vanbinnen én vanbuiten voeden.

During the Day: Bessen detox water

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • Een handjevol blauwe bessen
  • Een handjevol frambozen
  • Optioneel: ijsblokjes

De voordelen:

Frambozen verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Blauwe bessen zorgen voor gezonde ogen en botten. Daarnaast versterken beide het immuunsysteem en verbeteren ze de spijsvertering. Daarnaast smaken de vruchtjes ook nog eens verrukkelijk, dus vergeet ze niet te recyclen door ze lekker op te eten als je detox water op is.

At Night: Bessenmasker

Ingrediënten:

  • ¼ bakje blauwe bessen en/of frambozen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • Demak’Up Expert wattenschijfjes

De stappen:

Prak de blauwe bessen en de frambozen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng tot een glad geheel. Reinig je huid eerst goed met een van de Demak’Up-producten. Breng vervolgens voorzichtig het mengsel in cirkelende bewegingen aan op je gezicht en laat een paar minuten inwerken. Verwijder met een Demak’Up Expert-remover pad en spoel na met lauwwarm water.

De voordelen:

Blauwe bessen en frambozen bevatten veel vitamines en antioxidanten. De werkzame stoffen zijn een efficiënt middel tegen vroegtijdige huidveroudering. De vruchtjes zorgen voor een betere elasticiteit en een mooie glans van de huid.

Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt bovendien hydraterend en laat je huid extra zacht aanvoelen. Dit komt doordat het kleverige wondermiddeltje barst van de antioxidanten.

Yoghurt bevat melkzuur en enzymen die je huid helpen te hydrateren en kalmeren. Het melkzuur ontvet en lost dode huidcellen op, waardoor de huid weer soepel en zacht aanvoelt.

Tip van Kim Berger

- Een vette huid heeft een milde reiniging nodig, let op dat je huidreiniger niet schuimt. Vaak kiezen mensen met een vette huid producten waardoor de huid zal uitdrogen en er juist meer talg wordt aangemaakt.
- Bij een droge huid is hydrateren een must. Zorg voor een fijne, volle crème en smeer tenminste 2 keer per dag. 
- Ook de normale huid heeft baat bij een goede verzorging. Door je huid dagelijks mild te reinigen en het aanbrengen van een hydraterende crème kun je je mooie huid behouden.

Kelly Mulder

"Een gezond uiterlijk begint vanbinnen."

Blog: Elegantic

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie dan achter in de comments!

Jullie reacties