Dag 10: Detox D-Day 

Wat goed dat je hebt meegedaan aan de Demak’Up Detox Challenge! We zijn alweer aangekomen bij de allerlaatste dag en zijn ontzettend benieuwd naar jullie bevindingen. Onthoud dat een goede reiniging aan de basis staat van een gezonde, stralende huid en dat het heel belangrijk is om je huid goed te verzorgen.  We hopen dat je hebt genoten van de Detox en eindigen de Demak’Up Detox Challenge met een heerlijke, milde scrub.

During the day: Detox waterijsjes

Tijdens deze laatste dag geven we jullie zelf de keuze welk fruit jullie voor deze heerlijke waterijsjes willen gebruiken! Geschikte fruitsoorten zijn bijvoorbeeld bramen, watermeloen, aardbeien, bananen, frambozen, peren, kiwi’s en perziken.

Ingrediënten:

  • Plastic ijsvormpjes
  • 400 gram vers fruit
  • Kokoswater of vers sinaasappelsap

De stappen:

Stop een aantal losse stukjes fruit in het ijsvormpje. Giet er vervolgens kokoswater of verse sinaasappelsap overheen. Zet de ijsjes in de vriezer en haal ze er na ongeveer drie uur uit… en smullen maar!

De voordelen:

Zelfgemaakt waterijs is niet alleen superlekker, maar ook nog eens supergezond en een perfect alternatief voor kant-en-klaar ijs uit de supermarkt dat vaak vol zit met kunstmatige kleur- en geurstoffen.

At Night: Ysblokjesmassage

Ingrediënten:

  • 5 à 6 ijsblokjes
  • Optioneel: geparfumeerde olie
  • Demak’Up Expert-gezichtreinigingsdoekjes

De stappen:

Pak de ijsblokjes en leg deze in een Demak’Up Expert-gezichtreinigingsdoekje. Doe er eventueel een paar druppels geparfumeerde olie bij. Masseer je gezicht zachtjes met het reinigingsdoekje gevuld met ijsblokjes. Vergeet hierbij ook het gebied onder je ogen niet.

De voordelen:

Een ijsmassage zorgt voor een verbeterde huidcirculatie en doet je poriën krimpen. Vooral in de ochtend is deze massage uiterst effectief. Je bent dan meteen klaarwakker en bovendien werkt het goed tegen wallen en een vermoeide huid. Je krijgt van deze opkikker een gladde, egale en stralende huid met een gezonde teint. Ook verminder je met ijs de pijn en zwelling van een puistje. De roodheid van het puistje wordt na een korte massage van een paar minuten al een stuk minder!

Tip van Kim Berger

Het detoxen en hydrateren hebben we nu vooral via je huid en waterinname gedaan. Maar, laten we niet vergeten dat spanning, stress en vermoeidheid in je dagelijks leven ook erg veel vragen van je lichaam. Het is dan ook een ware weldaad als je die factoren regelmatig weet te stoppen en je lichaam en geest rust gunt! Alle fysieke processen kunnen hierdoor weer even op orde komen en dit bevordert je gezondheid! ‘Je huid weerspiegelt je gezondheid’ dus; relax en vergeet niet te lachen! 

Chantal

“Ondanks dat ik niet veel make-up draag, gebruik ik wel altijd de wattenschijfjes van Demak’Up om mijn gezicht te reiningen.”

Blog: Miszbloggie

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie dan achter in de comments!

Jullie reacties