Dag 7: Munt Moist 

Onze huid verdampt vocht. Het vasthouden van dit vocht noem je hydratatie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een laagje olieachtige crème aan te brengen op je huid en door voldoende water te drinken. Daarnaast kun je je huid helpen hydrateren met bijvoorbeeld deze vochtinbrengende, antibacteriële toner.

During the Day: Detox-munt & kurkumawater

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter water
  • 3 schijfjes sinaasappel
  • 2 takjes munt
  • Optioneel: 4 plakjes verse geelwortel (kurkuma)

De voordelen:

Sinaasappels bevatten veel vitaminen en mineralen die je weerstand een boost geven. Munt is een sterk ruikend kruid en de geur zou helpen tegen hoofdpijn en misselijkheid. Ook zorgt dit kruid voor een goede spijsvertering en gaat het verkoudheid en griep tegen. Kurkuma ontgift het lichaam en voornamelijk de schadelijke stoffen in de lever. Kurkuma helpt bij gewichtsverlies, verlaagt de bloeddruk en zou zelfs een goed werkend middel zijn als antidepressivum!

At Night: Munt- & kurkumatoner

Ingrediënten:

  • Een paar muntblaadjes
  • Een snufje kurkumapoeder (geelwortelpoeder, verkrijgbaar in de supermarkt en bij de toko)
  • ¼ kopje lauw water
  • Demak’Up Sensitive ovaal wattenschijfje

De stappen:

Hak de muntblaadjes fijn, mix deze met lauwwarm water en voeg de kurkumapoeder toe. Mix het mengsel goed, bij voorkeur in een blender. Begin met het reinigen van je gezicht met een Demak’Up-wattenschijfje. Breng het mengsel nu gelijkmatig aan op je gezicht met een Demak’Up Sensitive ovaal wattenschijfje. Laat het tien minuten inwerken en spoel na met lauwwarm water.

De voordelen:

Munt is een ideaal middel om geïrriteerde huid te kalmeren en zorgt voor een blijvende frisheid. Ook is dit kruid ideaal om je huid mee te verkoelen als je iets te lang van het lentezonnetje hebt genoten.

Kurkuma(poeder) heeft een ontsmettende werking en helpt bij de genezing van puistjes of andere uitbraken. Het maakt de huid bacterievrij en wordt steeds meer gezien als een heus wondermiddel - een must in je keukenkastje dus!

Tip van Kim Berger

Onze talgproductie neemt vanaf ons 30ste levensjaar flink af! Daarom is hydratatie voor ieder huidtype van groot belang. Houd je huid dus in goede conditie door dagelijks te reinigen en een goede hydraterende crème te gebruiken.

Cassandra

Cassandra Pater-Bosman:

"Ik moet stiekem bekennen dat ik ook de laatste tijd best wel vaak mijn bed in duik zonder mijn gezicht te reinigen, ik weet absoluut dat dit slecht is, maar wanneer je regelmatig moet overwerken en ’s avonds toch nog even tijd wil door brengen met je energieke dreumes, schiet het er nog wel een keer bij in. Tijd om dus lief te zijn voor mijn huid!"

Blog: Momambition

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie dan achter in de comments!

Jullie reacties