Dag 3: Teatime

Dag 3 van de Detox Water Challenge ‒ tijd voor thee! Wat veel mensen niet weten is dat groene thee naast een lekkere en gezonde warme drank, ook uitermate goed fungeert als beauty product. Vandaag vormt groene thee daarom de basis van onze toner én detox-thee.

During the Day: Detox-thee

Ingrediënten:

  • 500 ml - 1 liter heet water
  • Twee zakjes groene thee of gedroogde groene theeblaadjes
  • ½ grapefruit, in schijfjes

De voordelen:

Groene thee zit boordevol antioxidanten. Deze antioxidanten hebben een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel, hart, cholesterol en bloeddruk.

Grapefruit is rijk aan vitamine C, is goed voor de spijsvertering, helpt tegen brandend maagzuur en gaat een opgeblazen gevoel tegen. Verwen jezelf daarom vandaag met dit verwarmende detox-theetje, ofwel een knuffel in een kopje!

At Night: Groene thee en grapefruittoner

Ingrediënten:

  • 2 zakjes groene thee (liefst biologisch of vers gedroogde groene-theeblaadjes)
  • 1 kopje kokend water (200 ml)
  • Sap van ¼ grapefruit
  • Demak’Up Sensitive ovale wattenschijfjes

De stappen:

Los de vers gedroogde groene-theeblaadjes (of -theezakjes) op in het hete water. Laat het water goed afkoelen met de groene-theeblaadjes erin. Nadat het water is afgekoeld haal je de theeblaadjes eruit en voeg je het sap van een kwart grapefruit toe. Begin eerst met het reinigen van je gezicht met een van de Demak’Up-wattenschijfjes. Gebruik vervolgens een Demak’Up Sensitive ovaal wattenschijfje om de toner op je gezicht aan te brengen. Even laten drogen en wassen met lauwwarm water. Je kunt de rest van het masker in de koelkast bewaren en dagelijks gebruiken als toner.

De voordelen:

Groene thee verwijdert gifstoffen van de huid en kalmeert. Bovendien heeft de thee een antibacteriële werking, wat de genezing van onzuiverheden bevordert.

Grapefruit heeft een natuurlijke antibacteriële werking en reinigt en verzorgt de huid op milde wijze. Daarnaast verkleint het je poriën - wat zorgt voor een gladdere en jongere look - en vermindert het de zichtbaarheid van littekentjes op de huid. 

Tip van Kim Berger

Wrijf niet te ruw reinigingsdoekjes over je huid. Wattenschijfjes hebben het beste effect als je lange banen maakt over je gezicht, zodat je niet teveel overlapt. Begin hiermee vanuit het midden van je gezicht.

Kelly Ooms

“Dit is het ideale masker voor de warme zomerdagen. Met ingrediënten die ook nog eens gewoon lekker makkelijk verkrijgbaar zijn of zelfs al in huis hebt. De Demak'Up Detox Challenge vind ik een heel erg leuk initiatief en het is altijd tijd om je huid (en lichaam) extra te verzorgen.”

Blog: Belessa

En jij?

We zijn uiteraard ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Hoe heb je de challenge van vandaag ervaren? Heb je nog tips of tricks voor andere meiden?

Laat je reactie dan achter in de comments!

Jullie reacties